Pravljične pokrajine z Ireno Cerar: Škratji paradiž

petek in sobota, 7. in 8. oktober 2022, Mokronog

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Trebnje, vabi že na 15. pripovedovalsko delavnico, ki se bo letos odvijala v Mokronogu. To bo že tretja delavnica iz cikla Pravljične pokrajine, ki poteka pod mentorstvom Irene Cerar.

Letos se bomo družili v Mokronogu, 7. in 8. oktobra, na naslovu Paradiž 7 – je lahko naslov za pravljičarsko delavnico še bolj primeren?! Mokronog sicer velja za škratji kraj, kjer živijo škratje Mokronožci, ki so zasloveli z avtorskimi pravljicami Staneta Pečka, vsestranskega kulturnega ustvarjalca, ki je preminil v začetku letošnjega leta. Z izbiro teme delavnice slavimo tudi spomin nanj.

A škratje bodo le iztočnica za naše delo z ljudskimi pravljicami. Urili bomo različne pripovedovalske veščine ter uživali v privilegiju, da se lahko dva dneva poglabljamo samo v svet zgodb. Nekaj časa bomo namenili tudi spoznavanju in občutenju kraja. Če bo vreme lepo, bomo čim več delali na prostem, saj škratje težko zdržijo v zaprtih prostorih!

Število udeležencev delavnice je zaradi prostorskih razlogov omejeno.
Rok za prijavo: 28. september 2022.

Kotizacija: 80 evrov (vključen DDV). Udeležencem delavnice z območja JSKD OI Trebnje plačajo kotizacijo v višini 50 % celotnega zneska.

Več informacij in spletna prijavnica