Jesenski pripovedovalski delavnici

Če vas zanimajo pripovedovalske veščine, se jeseni ponujata dve priložnosti za pripovedovalsko delavnico z Ireno Cerar: septembrska bo v Krškem, oktobrska pa v Dragi pri Šentrupertu na Dolenjskem. Na obeh delavnicah bomo izhajali iz lokalnega pripovednega izročila.

Pripovedovalska delavnica z Ireno Cerar

trije ponedeljki: 13,. 20. in 27. septembra od 16.30 do 19.30.
JSKD OI Krško, Mencingerjeva hiša

V septembru se obeta Pripovedovalska delavnica z Ireno Cerar, ki jo organizira JSKD OI Krško. Srečali se bomo tri ponedeljke zapored, v Mencingerjevi hiši v Krškem: 13,. 20. in 27. septembra od 16.30 do 19.30.

Z mentorico bomo raziskovali ljudske pravljice: na kaj moramo biti pozorni pri izbiri in pripravi zgodbe za javno pripovedovanje, kako si pomagamo, da zgodbo ponotranjimo in ji dodamo osebni pečat, kakšne so razlike pri nastopu pred otroškim ali odraslim občinstvom … Število udeležencev je omejeno!

Kotizacija: 30 eur, za udeležence iz območja JSKD OI Krško je udeležba BREZPLAČNA!
Rok za prijave: petek, 10. september 2021

Prijave zbirajo na povezavi: https://forms.gle/xqFo17LKZWWDUDsY7

 

Pravljične pokrajine z Ireno Cerar: Začarani lonec

petek in sobota, 1. in 2. oktober 2021, Draga pri Šentrupertu
JSKD OI Trebnje

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Trebnje, vabi že na 14. pripovedovalsko delavnico, ki se bo letos odvijala v idilični vasici Draga pri Šentrupertu. To bo že druga delavnica iz cikla Pravljične pokrajine, ki poteka pod mentorstvom Irene Cerar.

Rekli smo si: gremo v šentruperski konec, da pogledamo v začarani lonec! Na delavnici bomo namreč delali z ljudskimi pravljicami in povedkami, ki izhajajo z območja Šentruperske doline in jih je Vera Smole zbrala v zbirki Naruobe prav: folklorne in spominske pripovedi iz šentruperske fare na Dolenjskem. Ker so domačini zelo ponosni na lokalno kulinarično dediščino, in so jo tudi raziskali v knjigi Mama kašo kuhala, bomo tokrat izbirali predvsem med ljudskimi pravljicami, ki so povezane s hrano.

Število udeležencev delavnice je omejeno.

Kotizacija: 75 evrov (vključen DDV). Udeležencem delavnice z območja JSKD OI Trebnje plačajo kotizacijo v višini 50 % celotnega zneska.
Rok za prijave: petek, 24. september 2021 na e-naslov: oi.trebnje@jskd.si.

PDF letak s prijavo

Foto: Luka Dakskobler