Izšli so Potepuški okruški!

Med prvim valom korone je Irena Cerar na svojem Facebook profilu začela objavljati drobne zgodbe, ki jih je poimenovala Potepuški okruški. To so bile bežne impresije, potopisne vinjete, kaj vse se ji je godilo med sedemletnim raziskovanjem slovenskega zamejstva. Zgodbe, ki so bile preveč osebne, da bi lahko pristale v vodniku Pravljične poti brez meja, a so vseeno hotele na plano. Mislila je, da jih ne bo nihče bral, saj so bili za družabna omrežja to kar dolgi zapisi. A ljudje so jih vseeno brali, se odzivali, nekateri najbolj zagreti pa so vzklikali “Potepuški okruški si zaslužijo samostojno izdajo!”

Na srečo jih je bral tudi Samo Vadnov in Ireno povabil, naj jih napiše še več ter obljubil, da jih bo izdal v knjigi. Okruški so že našli pot do svojih prvih bralcev, več o njih pa lahko preberete tukaj.

Prvi odzivi, ki so jih bralke delile na Facebooku:

»Zbirka “drobnih klateških memoarov” je seveda vse to, kar je zapisala Irena Štaudohar v spremni besedi! Imenitno!!! Predvsem me prepričljivo spodbuja k novim nadaljnjim potepanjem, zdaj v slovenskem zamejstvu!«
Tilka Jamnik, promotorka branja

»Knjiga za vse radovedne potepuhe, ki raziskujejo odnose na mejah. Irena Cerar pripoveduje o občutenih izkušnjah hoje in spoznavanja krajev, poti in ljudi, kjer #Slovenija meji #Italija, #Avstrija, #Madžarska in #Hrvaška
Barbara Bulc, bralka

Pa sem jo dočakala – Potepuške okruške Irene Cerar. Knjige ne moreš izpustiti iz rok, pa še kup idej prinaša za zanimive družinske izlete.
Špela Bulc, bralka